blázen píše:Mirek píše:blázen píše:já foukal raději do jinýho - tenšío s čtvrtinově krátkým potrubím o menším průřezu .. ale dejme tomu,necht každý jezdí jak umí
procti si ten dlouhej prispevek od tabooa, zrovna se tam k velikosti IC a delce trubek vyjadruje....
http://www.tuning-forum.org/viewtopic.p ... 2&start=30
jo dočetl jsem to brzy ráno a jsem rád,že jsem měl pravdu
no vicemene mas i nemas, ..pise tam ze odezva plynu zustala stejna (zadny LAG), pouze doslo ke zmene krivky vykonu a narustu otacek pro dosazeni max plniciho tlaku. Kdyz jsi tam mel to mensi IC, mas zmerene teploty pred i za ze tady s takovou jistotou tvrdis ze polovicni staci?
Neber to jen jako rejpani, ale pro takove 100% tvrzeni by jsi mel mit v ruce vic nez jen subjektivni dojmy. Omlouvam se za OT, ale vicemene je to k tematu. Myslim si ze IC ktery pouzil je naprosto optimalni, take jsem ho na aute mel (sice na SR, ale mel) a nepocitoval jsem zadne prodlevy....
Naopak u premotorizovanych aut je mene strma krivka narustu krouticiho momentu mozna i pozitivni jev. K cemu je ti narust X set Nm v rozmezi 2tis otacek, kdyz to nedokazes prenest na silnici....