1. problem - na studený motor nedrží volnoběh asi nesepne sytic, pomůže vyčištění škrtící klapky?? Ale i jizda prvnich par desitek metru nez se trosku zahrej motor takova mirne ucukana.
2. preblem - trochu jsem si zagumoval, tak ze jsem tomu fest slapl a podrzel, po pusteni pedalu a opetovnym pridani sel motor jakoby na tri valce, ale po ujeti 300m se to samo srovnalo, tak nevim co to
Já osobně než vyjedu, tak motor dobře zahřeju. Vyjíždím, až ručička termostatu přesáhne dolní hranici. Pak motor jízdou decentně zahřeju tak caa 4 km a až pak mu začnu nakládat. Nej. je mít budík tlaku oleje, už se mi válí 2 měsíce doma, ale pořád nejsem schopen ho hodit do auta, málo času! To jen tak na okraj, ale jak říká Blázen, změřit tlaky.
milonovo píše:Zahřívat motor při volnoběhu na místě taky není nejlepší,lepší je pohodová jízda.
pri nizkych otackach je i nizky tlak oleje a tim nedochazi k takovemu promazavani jako kdyz clovek jede 1750-2250ot/min(servisni manual skoda fabia )
mimochodem prvni problem mam taky
milonovo píše:Zahřívat motor při volnoběhu na místě taky není nejlepší,lepší je pohodová jízda.
pri nizkych otackach je i nizky tlak oleje a tim nedochazi k takovemu promazavani jako kdyz clovek jede 1750-2250ot/min(servisni manual skoda fabia )
mimochodem prvni problem mam taky
To jsem taky někde četl v manuálu u VW tuším Pola nebo Golfa. Ale zase na druhou stranu na volnoběh se motor zahřeje sice pomaleji, ale nemá takovou zátěž jako při jízdě, tím pádem má menší opotřebení i když je celkově zahřívání delší! Téměř nikdo z náš nemá závodní motor, ale i tak je lepší zahřívat na volnoběh!Takové věci píšou do manuálu, kvůli emisím a celkově životnímu prostředí, né kvůli šetrnosti motoru a to je si třeba uvědomit.