Tukanec na prave predne kolo

Odpovědět
DOOlittle
user

Tukanec na prave predne kolo

Příspěvek od DOOlittle »

Dnes som mal buracku, pri ktorej mi jeden vocas skrizil cestu. zobral som ho pravym prednym blatnikom, suchli sme sa bokom, ale jak som ho lizal, tak sa nam zrejme stretli kolesa a pri naraze sa mi utrhla spojovacia tyc riadenia od gulaku a cele koleso je mierne posunute smerom dozadu. tension rod sa neutrhol... otazka je ze ktora cast auta si to mohla odniest....... otazka teda znie > kam je smerovana energia z narazu v pripade ze je vedeny priamo na predne koleso (napravnica, nosnik, nieco ine?)
slik85
user
Kontaktovat uživatele:

Re: Tukanec na prave predne kolo

Příspěvek od slik85 »

spodne rameno (moze sa na jeho ulozeni do napravnice urobit vajicko)
vymnenil bych tension rods sou olejove a mohly by sa poskodit (mam doma polyuretanove )

zhod spodne rameno ci ta dierka neni natiahnuta a tak isto aj dierky na ramene kam sa srobuje tension rod

napis mam vsetko doma a co nemam ma jimmbo
REPASUJEM NAPRAVY S13,S14 vylisovanie opieskovanie komaxit nalisovanie vymnena
spoutu dilu s12,s13,s14
My cars
Skyline R34 white
570sx s13 swap LS1
[TEL 0907111900
DOOlittle
user

Příspěvek od DOOlittle »

predbezne budem potrebovat prave spodne rameno (je ohnute, co je zrejme dovod, preco je posunute kolo), pravy tensionrod (obe strany su asi rovnake), pravy predny blatnik ( v nejakom rozumnom stave)
Jimmbo
user
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jimmbo »

prave spodne rameno by som mal mat a tension rods mam oby dva ak by si chcel...
Obrázek

200sx S13 - vinova from OndraS13 -Motor od Playduda RB20DET, spojka Ogura carbon twin plate Clutch,cely vyfuk 3", podvozek HSD HR, nastavitelne ramena DW, DriftWorks geomaster v predu, jednodielny kardan, KAAZ 2way, tycky riadenia TEIN, Walbro, BOV HKS SQV,Boost, oil temp, oil press gauges, vems wideband lambda, tlak 0,8baru , drift knob DW,...vykon nevim ale jede to bokem docela slusne =P
P: MNOHO DIELOV Z S13...
DOOlittle
user

Příspěvek od DOOlittle »

ok jimmbo, to spodne rameno vezmem. ma aj nejaky pouzitelny gulovy cap? tension rody su nakoniec OK... pripadne by sa mi hodila prava spojovacka z riadenia (idealne aj s gulovym capom) v manuali sa to vola tie rod
Jimmbo
user
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jimmbo »

DOOlittle píše:ok jimmbo, to spodne rameno vezmem. ma aj nejaky pouzitelny gulovy cap? tension rody su nakoniec OK... pripadne by sa mi hodila prava spojovacka z riadenia (idealne aj s gulovym capom) v manuali sa to vola tie rod
ok rameno mam ale este na aute a gulac je OK...taky seriovy nom.. a to tie rod mam na riadeni..na celom riadeni so vsetkym..nechcem to rozoberat lebo moje bolo naburane a neviem co to riadenie vydrzi
Obrázek

200sx S13 - vinova from OndraS13 -Motor od Playduda RB20DET, spojka Ogura carbon twin plate Clutch,cely vyfuk 3", podvozek HSD HR, nastavitelne ramena DW, DriftWorks geomaster v predu, jednodielny kardan, KAAZ 2way, tycky riadenia TEIN, Walbro, BOV HKS SQV,Boost, oil temp, oil press gauges, vems wideband lambda, tlak 0,8baru , drift knob DW,...vykon nevim ale jede to bokem docela slusne =P
DOOlittle
user

Příspěvek od DOOlittle »

este otazka....... moze sa ohnut tension rod? ja to kolo mam vzadu zhruba o 3 cm...... to asi neni dobre ne?:)
DOOlittle
user

Příspěvek od DOOlittle »

dnes som to rozobral, ale nebol cas to fotit. poznatky su nasledovne> na tlmici je poskodene horne ulozenie, urval sa scasti ten silentblok. to kam sa montuje tlmic do karoserie je neposkodene (aspon nikde niesu viditelne ziadne prasklini na farbe a tak), na spodnom ramene su o par mm natiahnute diery na tension rod, tension rod sa mi javila mierne ohnuta (coz je zaujimave, nakolko je to riadny kus zeleza). Mam podozrenie na ohnuty nosnik. Stolici sa urcite nevyhnem. mate predstavu kolko takato srandicka moze stat? rovnanie na stolici.....
DOOlittle
user

Příspěvek od DOOlittle »

auto uz jazdi, hned zajtra idem na geometriu len na nastavenie zbiehavosti, aby som s tym mohol klampiarovi.... ten to pomera, ponatahuje jak bude treba a auto mozno ozije
DOOlittle
user

Příspěvek od DOOlittle »

tak konecne som sa medzi sviatkami dostal k tomu, aby som to trosku zacal spasovavat. dosiel mi predny lamino naraznik a tak som sa do toho pustil. Vymenil som zaroven obe spodne ramena a kosti stabiku. Bolo poskodene ulozenie tlmica, tak to som vymenil taktiez a pri naraze dokonca doslo k pretoceniu tej hornej misky pruziny. Vsetko porobene a auto vyzera nasledovne http://doolittle.rajce.idnes.cz/oprava_po_crashi/

bol som aj na geometrii a odklony su v norme a zbiehavost je necely milimeter do plusu, coz je myslim gut. Prave koleso je vsak stale este asi o jeden a pol centi dozadu, aj po tom, co som tension rod skratil o cca 1 cm a zvaril (chcem kupit nastavitelne as soon as possible) Planujem dokupit aj zvysok tohoto bodykitu a v lete vyvarit co som nestihol, spasovat a nalakovat... Farbu asi necham cervenu aj koli tomu, ze sa mi to nechce uplne odstrojovat
Jimmbo
user
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jimmbo »

Vypada to paradne...pekne si sa pohral..drzim palce... Ten naraznik sami fakt paci.. A cim to je ze mas kolo tolko v zadu??? sak ked tam das dobre rameno a tension tak ti to musi sediet ne? ci aj napravnica je pohla?? alebo ohla?
Obrázek

Mirek
user
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mirek »

v manualu mas rozmery v motorovem prostoru od mernych bodu..vem metr a aspon trosku to pomer. To ze mas kolo tolik dozadu je docela zavazny problem a zkracovani TR je hloupost, jednak muze prasknout a muzes zabit sebe, nebo nekoho jineho. Rozhodne zjisti proc mas kolo o tolik dozadu a oprav pricinu, nastavitelne TR pri takove nepresnosti nepomuzou.
In progress:Nissan 260SX S13 Spec-R Twin Turbo
Future project car #1: Nissan Primera P10 GT rv.91 SR20DE (Evolution I in progress)
Future project car #2: Nissan Primera P10 4x4 rv.92 SR20Di (Evolution I in progress)
Daily car 1: Octavia I TDI (66kw) swap na ASV 81kw, 6q řevodovka, RS podvozek, sprint 764, 96kw turbo kit
Daily car 2: Felicia II
Just for fun: Aprilia RSV 1000 Mille
Ex Car: Nissan 200SX RPS13 rv.91 SR20DET

Prodej ND na 200sx: Seznam dilu zde
Odpovědět